18 Reacties

gisteren
Ik vries saus zonder koolhydraten in. Dan hoef je hooguit nog pasta/couscous/rijst te koken.
Pastasaus maak ik 1x per 3 maanden: veel taste Tom tomaten (wordt de saus lekker zoet ipv zuur), 6 paprika's, 2 courgettes, wintertenen, knoflook, ui, rozemarijn en basilicum. Grof snijden en stoven tot gaar, dan pureren. 150g per portie en dan dus pasta erbij koken.
Voor rijst bijvoorbeeld kip en groenten bakken en afmaken met sausje van pure pindakaas en kokosmelk. Hoef je alleen nog rijst erbij te doen.

gisteren
https://www.leukerecepten.nl/recepten/tagliatelle-met-groentesaus/
Deze groentesaus is bij ons altijd een hit, even opwarmen en pasta koken en klaar. Ik bewaarde het altijd in van die siliconenbakjes.
https://www.instagram.com/reel/DJUh45DunJL/?igsh=MTF1eXg1bWd2eWlraA==
En dit bolognese recept eten we nu veel. Wij werken beide 32u dus ik heb meestal 4 porties van deze saus liggen die we dan snel kunnen opwarmen.
Groentes invriezen was hier nooit een hit helaas haha

gisteren
Bijna alles kun je goed invriezen, alleen rauwe groente, kip/ei en pasta/rijst (uitzondering lasagne) zou ik niet doen. Ik vries soep in, pastasaus, stamppot, allemaal even lekker wanneer ontdooid. Wel ontdooien in de koelkast de nacht voordien op een bord zodat het kan uitlekken. Ontdooien in de magnetron heb ik geen goede ervaringen mee.

gisteren
Ik ben zelf wel fan van soep om makkelijk groente binnen te krijgen, wat soepen die er in het begin goed in gingen:
broccoli, courgette, tomaat, tomaat met gegrilde groente(uit vriezer), paprika, pompoen, asperge. Groene soepen bak ik eerst prei aan in de soeppan met wat knoflook, dan groente erbij (waar mogelijk diepvries, tegenwoordig veel merken waarvan de groente goed smaken in tegenstelling tot mijn ervaring jaren terug), soms wat kruiden erdoor, soms aardappelen om de soep wat steviger te maken. Kokend water erop, kwartiertje ofzo koken en dan pureren!
Niet-groene soepen bak ik eerst uitjes en knoflook in de soeppan, dan de groente erbij, evt. kruiden en of aardappel, gelijk gekookt water erop, kwartier ofzo laten koken en dan pureren.
Ook makkelijk om via soep nieuwe smaken te introduceren, bijv bij pompoensoep wat gember meebakken met de uitjes en knoflook bij pompoensoep, of wat ras al hanout of kerrie en kokosmelk.
Je kunt trouwens ook een snackbordje maken voor je dochter. Dus rauwkost (paprika, wortel en komkommer zijn hier favoriet sinds jong, maar wortel zul je met 1 jaar nog wel even moeten garen), spinazieblaadjes of ijsbergsla, yoghurtdip om in te dopen, gekookt eitje, aardappelpuree (kun je ook prima per portie invriezen). Ook makkelijk en snel op tafel te zetten.

gisteren
Wij doen gewoon de pasta en rijstkliekjes in een bakje van Nuby in de vriezer. Maak meestal het dubbele van wat wij eten en dat vriezen we in. Staat er altijd wat gezonds klaar als wij makkelijk eten.
Wij koken wel volledig zonder zakjes en pakjes

gisteren
Reactie op Stumpy34
Koken zonder pakjes en zakjes doen sowieso toch alle mensen met kinderen? V ...
Eeeuh geen idee, uiteindelijk zal 't niet voor iedereen evengoed werken denk ik

gisteren
Hier maak ik vaak grote porties pastasaus of saus voor shakshuka. (Lijkt een beetje op het groentesaus-recept van Parkbewoner, maar dan na ontdooien nog een ei erin bakken en evt serveren met rijst ipv pasta) Bij ons at de oudste vanaf een maand of 7 volledig met de pot mee, dus ik kook vaak dubbele porties en dan vries ik de helft in.
Deze taco's (evt zonder taco voor de kleine (ivm zout) en met extra rijst en bonen) zijn hier een succes: https://www.keukenliefde.nl/vegetarische-tacos/
En ook deze curry (enkel saus invriezen en later nog rijst erbij doen) is favoriet: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/bloemkool-curry-met-kikkererwten

19 uur geleden
Reactie op Stumpy34
Koken zonder pakjes en zakjes doen sowieso toch alle mensen met kinderen? V ...
Ik hoor vaak de oudere generstie zeggen dat de jeugd niet meer kan koken. Ik ken mijn ouders en grootouders als de generatie die alles vers maakte en een vriezer vol zelfgemaakte soepen en bolognese saus had. Liefst zelf met groente uit eigen tuin. Mijn ouders hebben hele bokalen met tomaten uit de tuin. Ik zie het eerder als onze generatie die dit terug probeert te halen in plaats van het pakjes en zakjes koken van de generatie boven ons, de ouder millennials en die net daarboven (geen idee welke generatie dat is).

17 uur geleden
Ik vries onze restjes in.
Stampot vrij simpel.
Maar ook van die maaltijdpakketen de curry madras van de AH recept staaf op de verpakking. Zulke dingen zijn ook best makkelijk.
Verder nasi en bami
Aardappels, groenten en vlees.
Ik kook net iets meer en dat gaat voor de baby nu 7 maanden in de vriezer.

13 uur geleden
IKEA heeft ovenschalen die je in kunt vriezen en wat een deksel op kan, hier kun je bijvoorbeeld lasagne in maken 🙂
https://www.ikea.com/nl/nl/p/ikea-365-voorraadpot-met-deksel-rechthoekig-glas-kunststof-s89269071/

13 uur geleden
Reactie op fleur.1993
IKEA heeft ovenschalen die je in kunt vriezen en wat een deksel op kan, hie ...
waar*

3 uur geleden
Reactie op M_1986
Ik zelf vind eten uit de vriezer niet lekker.
Voor onze zoon hebben we de m ...
Heb precies het zelfde.. er gebeurd iets met de smaak en qua de structuur vind ik persoonlijk. Klinkt wel super handig dat wel...

2 uur geleden
Dit is wat ik momenteel voor onze kleine man in de vriezer heb liggen:
• Zalmfilet maaltijd
• Portugese piri piri x3
• Rode linzen soep
• Couscous maaltijd
• Eenpansgerecht griekse stijl
• Kip, gehaktbal, aardappel+gemixte groenten
• Broccolimix (moet gestoomd worden) en zakje kikkererwten
• Knijpfruit x2

13 minuten geleden
Reactie op Jool88
Dit is wat ik momenteel voor onze kleine man in de vriezer heb liggen:
• ...
Heb je toevallig een recept voor de Portugese piri piri? 🤭