20 Reacties
2 dagen geleden
Ik deed vaak gewoon een zak uit de vriezer kopen en daar 1 of 2 blokjes uit ontdooien
2 dagen geleden
Of dat met een voorgesneden mango kan durf ik niet te zeggen. Ik pureer altijd een hele mango in een keer en vries dat dan in ijsblokvormpjes in.
2 dagen geleden
Ik zou een mango snijden/ pureren/invriezen. Voorgesneden kan ook maar is zo duur, en als je het toch nog moet pureren en invriezen kun je net zo goed een hele mango nemen
2 dagen geleden
Voorgesneden fruit kan bacteriën zoals Salmonella, E. coli en Listeria bevatten, omdat de snijvlakken een broedplaats vormen en kruisbesmetting mogelijk is tijdens de bewerking. Hoewel het risico in Nederland laag is, is goed wassen onder stromend water essentieel, en zwangere vrouwen en mensen met een verzwakte weerstand worden geadviseerd om voorgesneden fruit te vermijden, of het dagvers te consumeren en niet langer dan 1-2 dagen te bewaren, zelfs gekoeld.
Aldus AI. Dus zou voor vers gaan, dit pureren en invriezen.
2 dagen geleden
Inderdaad diepvries fruit is een uitkomst, maar blikjes of potten fruit zijn ook nog een optie. Wel alleen als het fruit op sap is, niet op siroop natuurlijk. Maar dat fruit is al wat zachter (want al verhit bij het inblikken/potten), scheelt koken 😉
2 dagen geleden
Reactie op WonderlijkeOchtend897859
Of dat met een voorgesneden mango kan durf ik niet te zeggen. Ik pureer alt ...
Zelf nog nooit echt verse mango vanuit huis mee gekregen maar ik zal er eens naar kijken🙈
Ik kon geen biologische variant vinden maar dan haal ik de schil er wel vanaf. Bedankt voor de tip!
2 dagen geleden
Ik zou de mango uit de vriezer nemen.
Die is echt super lekker. De verse ango in de winkel valt vaak tegen of is hard.
Deze van de Jumbo blijft na het ontdooien echt goed. En zacht (hoef je niet te koken)en de smaak blijft behouden. Ik ben helemaal niet zo van de diepvries fruit. Maar deze dus wel.
Oh dit niet opnieuw invriezen na het ontdooien (tenzij je het verhit).

2 dagen geleden
Ik snijd gewoon een hele mango en bewaar het in een bakje in de koelkast. Even een paar blokjes prakken voor de baby en af en toe snoep ik er zelf wat van. T is meestal binnen 24 uur wel op, we eten er dan gewoon allemaal van. Maar met banaan haal ik gewoon een stukje banaan eraf en de rest laat ik in de schil op de fruitschaal liggen. Soms wel 2 dagen. Kan prima, snij bij gebruik het bovenste stukje er even af en dan kun je de rest wel weer eten. Peer en appel en avocado enz ook,gewoon stukje afsnijden rest in bakje in de koelkast.
gisteren
Reactie op M_1986
Ik zou de mango uit de vriezer nemen.
Die is echt super lekker. De verse an ...

Oh, dit klinkt goed. Ik ben fan van diepvriesgroenten en ik probeer diepvriesfruit regelmatig, maar ik vind bijv. bosbessen of aardbeien echt heel vies uit de vriezer. Ga dit wel eens proberen!














