8 Reacties

19 uur geleden

In opvolgmelk of borstmelk doop het der in even zachter maken

19 uur geleden

Het advies wat ik heb gekregen is om het brood in stukjes van 1 cm bij 1 cm te snijden. Vervolgens in melk (borst of kunst) te dippen en dan in de wangzak te doen. Dan is de kans op verslikken erg klein. Succes!
Roosteren en in platte strips snijden zodat ze het uit het vuistje kunnen eten.

18 uur geleden

Ik snap niet dat dit al zo vroeg wordt aanbevolen in Nederland . In België is brood vanaf 9 maanden. Brood wordt een deegballetje als het nat is, daar wil je toch voor dat ze al goed stevig rechtop zitten en het kouwen onder de knie hebben?

16 uur geleden

Reactie op Ikigai

Ik snap niet dat dit al zo vroeg wordt aanbevolen in Nederland . In België ...
Dit dacht ik ook … Maar als je het wil geven: geen wit brood, licht volkoren is het beste. Bij voorkeur iets ouder brood zodat het niet zo zacht is. Lekker op een korst laten sabbelen. Het zachte gedeelte eventueel met wat boter besmeren (gezonde vetten die je kindje nodig heeft om te groeien) en stukje per stukje geven, zeker controleren dat het kindje het niet bovenaan in het gehemelte verzameld.

16 uur geleden

Reactie op Ikigai

Ik snap niet dat dit al zo vroeg wordt aanbevolen in Nederland . In België ...
Ik heb mijn oudste ook niet vanaf 6 maanden brood gegeven belachelijk dat ze nu ineens dat advies geven.

15 uur geleden

Vandaag voor het eerst gegeven. Echt een mini klein stukje gedipt in zijn melk. Hij vond het zo ontzettend lekker.. niet verwacht😅

8 uur geleden

Dit vond ik in de app 'solid starts'. Heel handig voor als je je baby stukjes wil geven (ipv gepureerd eten). Ik zou net geen zacht en nat brood geven maar eerder harder of getoast brood.